Actueel / Projecten

Maatwerk meubel met ingebouwde bio ethanol haard - Beekberg

Voor de bewoners van een nieuwbouw woning zonder gas, met zonnepanelen en een warmtepomp, was de laatste groene wens; een meubel op maat met daarin een bio ethanol haard.

Naast dat de haard sfeer brengt is hij makkelijk in gebruik en heeft hij een schone verbranding.

Het op maat gemaakte meubel is gemaakt van mdf en past zeer goed bij de strakke, moderne uitstraling van het huis. De eiken houten planken bieden tegenwicht en geven een warme uitstraling.

Tuinaanleg - Bussum

De wens van de opdrachtgever was een mooie laan met grind, met aan de linkerzijde een grote bloembak voor enkele vaste planten en achterin een terrasgedeelte.

Voordelen van grind:
• het is water doorlatend, waardoor er geen plassen blijven staan
• het regenwater kan over het gehele oppervlak de grond intrekken, hetgeen weer goed is voor de natuur
• het vergt weinig onderhoud
• grind is een natuurproduct en heeft een mooie uitstraling

 

Pergola & Scheidingswand
Om sfeer te brengen aan het nieuw aangelegde terras is een pergola geplaatst. In de zomer kan deze voorzien worden van een grote tarp tegen de zon. Ook is er de mogelijkheid een relaxte hangstoel op te hangen.

Voor wat meer privacy is een drietal scheidingswanden geplaatst, waarvan de lamellen desgewenst open of dicht kunnen.

tuinaanleg met grind

Tussentijdse Projecten

bouw van stellage voor 16 zonnepanelen - montage douche stoeltje & wandsteun -  aanleg drainage systeem in een tuin met kleigrond

opklapbare tafel

Opklaptafel voor buiten - Amsterdam

De wens van de opdrachtgever was een tafel voor op een kleine binnenplaats.

Het eindresultaat is een opklapbare tafel, op maat gemaakt. Niet te groot - Niet te klein.

In opgeklapte houding valt de tafel onder een afdakje zodat de kopse kanten van het hout niet nat worden.

De tafel is gemaakt van Douglas hout.
Douglas hout heeft als voordeel dat het, door haar kernhout, goed bestand is tegen schimmels, waardoor het hout langer meegaat en dus duurzaam is.  Een ander voordeel is dat het weinig onderhoud vergt.

Traptreden strips - Rotterdam

Om verdere slijtage van de traptreden te voorkomen en meer houvast te bieden op de ondiepe treden, zijn na het schilderen van de trap, trapprofielen aangebracht.

Deze traptreden strips bestaan uit een aluminium profiel met een rubber inleg voor een goede anti slip werking.

Het geheel geeft een luxe en strakke uitstraling.

trap treden strips

muur en trap

Grote klusjes - Kleine klusjes - Rotterdam

Opdracht: afhandelen van klussenlijst

Omschrijving: Behorend tot de grote klussen van de klussenlijst is het verhelpen van een koude brug bij de schoorsteenmuur waardoor condens de muur aantast. De muur en zijwanden zijn daarom voorzien van voorzetwandjes van fermacell. De naden zijn afgewerkt en het geheel is geschilderd.

Ook de trap is opgeknapt. Eerst in de grondverf en vervolgens overgeschilderd met een twee componenten verf speciaal voor trappen.

Kleine klusjes - Grote klusjes - Rotterdam

Opdracht: afhandelen van klussenlijst

Omschrijving: In een herenhuis is Rotterdam is een klussenlijst opgesteld met kleine en grote klussen, van de zolder t/m de kelder. Terwijl de een zich richt op de grote klussen, ontfermd de ander zich over de kleine klusjes.

Zo wordt het plankje boven de wastafel weer gefixeerd, het handdoekenrekje met stevige pluggen en schroeven weer vastgezet, de haakjes aan de kapstok teruggeplaatst en een nieuwe plafondlamp gemonteerd.

kleine klusjes grote klusjes

chill room . game room
chill room . game room. eindresultaat

 

Verbouwing van garage - Bussum

Opdracht: realiseer een chill room / game room voor de kinderen in een deel van de garage.

Omschrijving: om te beginnen is in de garage een tussenwand geplaatst, welke is voorzien van een deurkozijn. Op de muren zijn tengels aangebracht waarop een meerlaagse isolatiefolie is bevestigd en vervolgens gipsplaten zijn gemonteerd. Meerdere stopcontacten zijn aangebracht zoals ook elektra voor de wandlampjes. Tevens is een radiator opgehangen. Om het zoldertje nog te kunnen betreden is een zoldertrap geïnstalleerd.

De muren zijn door de opdrachtgever zelf, samen met de kinderen, geschilderd.

Renovatie raampartijen in de Amsterdamse School stijl - Velp

Opdracht: raampartijen in ere herstellen.

Omschrijving: In Velp bevindt zich een woonwijk uit de jaren '30 met bouwstijl 'Amsterdamse School'. De woningen zijn allen gemeentelijk monument. De gemeente geeft in deze wijk subsidie om raampartijen in originele staat te herstellen, dwz zwaar uitgevoerd kozijnhout; opdek-ramen die naar buiten draaien; oude originele ruitverdeling waarbij de ruitjes rondom in de sponning vallen (geen roede). Na goede inventarisatie, vastlegging van alle details en goedkeuring van de gemeente is gestart met de vernieuwing van 4 ramen bij een van deze woningen.

Binnenin de woning is de originele betimmering, de ronde vormen in de omlijsting, weer teruggebracht. Tot slot is alles geschilderd.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Walvaart Bouwonderneming.

Raampartijen Amsterdamse School

details raampartijen Amsterdamse School

stellingkast op maat gemaakt

Stellingkast op maat, Amsterdam

Opdracht: optimaal inrichten van de bergruimte dmv een op maat gemaakte stellingkast.

Omschrijving: De afmetingen van de kast zijn afgestemd op de verschillende opbergboxen die bij opdrachtgever in gebruik zijn.

De tussenwand met de naastgelegen ruimte is voorzien van een multiplex plaat waarop makkelijk geschroefd kan worden. Bovenlangs is een plank gemonteerd en boven de tussendeur is een 'zoldertje' gecreëerd. Omdat de ruimte een verwarming heeft is een waslijn aangebracht, zodat de wasdroger zo min mogelijk gebruikt hoeft te worden.

Maatwerk keukenkastjes, Amsterdam

Opdracht: creëer extra opbergruimte boven de bestaande keukenkastjes.

Omschrijving: om de loze ruimte zo goed mogelijk te benutten, zijn boven de bestaande keukenkastjes, drie op maat gemaakte kasten met klepscharnieren geplaatst. Door dezelfde maat te hanteren als de kastjes eronder vormen de kastjes een geheel met de rest van de keuken.

De bovenkleppen kunnen in elke positie blijven staan en sluiten zacht en geruisloos door de blumotion /softclosing scharnieren.

keuken bovenkastjes

radiator ombouw

Radiator ombouw, Amsterdam

Opdracht: verhoogde zitruimte bij het raam

Omschrijving: deze radiator ombouw is multifunctioneel; hij is geschikt om op te zitten en onderin heeft hij vakken om boeken of speelgoed in te zetten. Om een gezellige hoek te creëren, is de ombouw verder doorgetrokken de hoek om, waar hij als tv meubel functioneert en ruimte biedt voor audio apparatuur.

De radiator ombouw is gemaakt van mdf, welke gegrond is en afgelakt met watergedragen verf. Bovenop ligt een plaat van berken multiplex, die is voorzien van handgemaakte, uitneembare roosters om de warmte door te laten.

Maatwerk eetkamer bank, Amsterdam

Opdracht: op maat gemaakte bank van 3.20m, met rugleuning en bakken voor extra opbergruimte.

Omschrijving: de bank is gemaakt in drie delen; twee van 60cm en een van 2m. Ter plaatse zijn de delen aan elkaar gekoppeld en vormen zij één geheel. De bakken onder het zitvlak bieden veel extra opbergruimte.

De bank is gemaakt van mdf, welke gegrond is en afgelakt met watergedragen verf.

eetkamer bank

ontwerpen

Interieurontwerp benedenwoning Amsterdam

Opdracht: meedenken over indeling en aankleding nieuwe woning

Ontwerpen:
• eettafel bank
• stellingkast
• radiator ombouw
• bergruimte

Verbouwing benedenwoning, Amsterdam

Opdracht: plafond isoleren en vernieuwen en plaatsten van tussenwand

Omschrijving: na het verwijderen van het oude plafond zijn nieuwe tengels geplaatst en is isolatie aangebracht. De nieuwe, dubbele, gipsplaten zijn op diverse plaatsen voorzien van inbouwspots.

In de slaapkamer is een tussenwand geplaatst om zodoende bergruimte te creëren. De wand is voorzien van isolatiemateriaal, gipsplaten en multiplex platen, diverse stopcontacten en een deur.

In samenwerking met Walvaart Bouwonderneming.

verbouwing amsterdam: plafond vernieuwen en tussenwand plaatsen

fietsenkast

Fietsenkast, Heemstede

Opdracht: bouwen fietsenkast met sedumdak en vernieuwen van het straatwerk

Omschrijving: na het verwijderen van de oude stoeptegels, is het nieuwe straatwerk gelegd. In het straatwerk zijn palen geplaatst voor de wanden van het fietsenhok, zodat de wanden zelf net boven de grond zweven. Dit om omhoog kruipend vocht en regenwater tegen te gaan.

Het dak van de fietsenberging is voorzien van een kleurrijke beplanting van sedum.

Reparatie van deurkozijn, Ede
Opdracht: reparatie dorpel & schilderen
Omschrijving: tijdens de schilderswerkzaamheden werd duidelijk hoe slecht het deurkozijn was en is besloten het weggerotte deel te vervangen.

 
Plaatsen van kiepraam, Rotterdam, juli 2018
Opdracht: plaatsen van een kiepraam voor betere lucht doorstroom
Omschrijving: omdat warmte stijgt werd het te heet in de hoogslaper. Om lucht doorstroom te creëren is het vaste raam vervangen door een kiepraam.

reparatie kozijn & plaatsen kiepraam

buitenverblijf

Van kippenschuur tot buitenverblijf, Delden

Opdracht: verwijderen van oude kippenschuur om aldaar een buitenverblijf te realiseren.

Omschrijving: de oude kippenschuur is afgebroken en op dezelfde plek is een nieuw stalen frame geplaatst. Vervolgens is het dak aangebracht, met originele dakpannen aan de zichtzijde en met dakpanplaten aan de achterzijde. De vloer is geëgaliseerd en verhard met betontegels. De wanden zijn opgetrokken met douglas planken. De stalen staanders zijn deels bekleed met hout.

Om het mooie uitzicht te bewaren is een deel van het buitenverblijf open gelaten.

Eiken houten kasten, eigen werkplaats

Opdracht: eiken houten boeken & drank kast, tv & muziek meubel en een boekenplank, voorzien van staal

Omschrijving: de eiken houten drank/boeken kast heeft op sta hoogte aan de linker zijde een klep, waar drank in geschonken kan worden, aan de rechterzijde is een gesloten gedeelte aangebracht. Het tv/muziek meubel heeft plaatst voor audio apparatuur, platen en in het gesloten kastje een uitschuifbare plank voor een pickup. Beide meubels zijn aan de zijkant voorzien van onbehandelde stalen strips, die de kasten een stoer uiterlijk geven. De eiken houten plank boven het tv meubel is bevestigt met dezelfde stalen strips die daarvoor als plankdrager gebogen zijn.

eiken houten kasten

verbouwing garage

verbouwing garage eindresultaat

Verbouwing garage, Grayan et L’hopital, Frankrijk

Opdracht: maak van de bestaande kale garage twee slaapkamers

Omschrijving: de bakstenen zijn voorzien van houten tengels, waarachter de elektra verwerkt is en waarop de gipsplaten gemonteerd zijn. De tussenwandjes zijn voorzien van isolatiemateriaal. De naden en schroefgaten van de gipsplaten zijn afgewerkt met stuc, welke na uitharding vlak geschuurd zijn.

Een kamer is voorzien van een opdekdeur, de ander van een schuifdeur.

De bestaande garagedeur diende te worden behouden. Hiertoe is het framewerk verwijderd en is 2/3 deel vastgezet en voorzien van hardhouten plint. Het andere deel is beweegbaar gemaakt en nu bruikbaar als deur.

De muren en plafonds zijn geschilderd en afgewerkt met plinten. De raampjes zijn voorzien van een houten omlijsting.

Trap i.o.v. Walvaart Bouwonderneming, eigen werkplaats

Opdracht: vaste vlieringtrap

Omschrijving: na de opgegeven maatvoering verwerkt te hebben in een 3D tekening, zijn de traponderdelen in onze eigen werkplaats gezaagd en geschuurd en vervolgens gemonteerd. Ter plaatse is de trap op de juiste plaats ingeschoven en vastgezet.

trap

verbouwen souterrain

Verbouw van souterrain, Rotterdam

Opdracht: maak van de kale kelderruimte, een chillroom voor de kinderen

Omschrijving: de meterkast is voorzien van een houten ombouw met kastdeuren, op de muren zijn tengels aangebracht waarop de gipsplaten zijn gemonteerd, er is een egalisatievloer aangebracht, meerdere stopcontacten zijn aangebracht en er is rekening gehouden met montage van de televisie. Na aanbreng van het stucwerk, in samenwerking met Walvaart Bouwonderneming, is de kelderruimte geschilderd en verder afgewerkt.

Na een drukke maand december hebben wij het jaar 2017 met veel voldoening afgerond. Wij verheugen ons alweer op de projecten van 2018.

Maatwerk bureau, Rotterdam, november 2017

Opdracht: maken van een kamerbreed bureau met drie kastjes voor een stoere jongen van 11 jaar.

Omschrijving: er is gekozen voor 18mm underlayment om het bureau een stoer uiterlijk te geven. De ladekastjes zijn aan de zijkanten voorzien van underlayment platen, die zowel bescherming bieden van de kastjes, als drager zijn van het bureaublad. Voor een nette afwerking zijn zowel het bureaublad als de zijkanten van de kastjes voorzien van afdeklatten. Tevens zijn enkele boekenplanken gemonteerd van hetzelfde hout.

bureau

badkamermeubel

Badkamermeubel, Zwolle, november 2017

Opdracht: vervangen van een 35 jaar oud badkamer meubel.

Omschrijving: doordat opdrachtgever op leeftijd is zijn we samen op pad geweest om een meubel uit te kiezen en is besloten tot een standaard meubel.  Tbv het nieuwe badkamermeubel zijn waterleidingen en afvoeren aangepast en is de achterwand voorzien van tegels.

Houten stellingkast op maat, Rotterdam, november 2017

Opdracht: bouw van een degelijke houten stellingkast.

Omschrijving: omdat een stellingkast veel gewicht te verduren krijgt is gekozen voor dikke vuren houten planken. De planken zijn bevestigd dmv plankdragers en hebben aan de voorzijde drie staanders voor extra stevigheid. Totaal 15 meter opbergruimte.

stellingkast

Bouwbegeleiding project Bogotá, Halfweg, juli t/m december 2017

Opdracht: uitvoeren van bouwbegeleiding voor het project Bogotá te Halfweg, voor Meurkens&Meurkens.

Meurkens&Meurkens verhuurt en beheert gebouwen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Zij bieden mensen kantoor, atelier en/of werkruimte tegen lage kosten. De kracht van M&M ligt in het verbinden van mensen (en hun bedrijfjes) waardoor een aangename en inspirerende werkomgeving/broedplaats ontstaat.

Projectomschrijving Bogota: : In Halfweg heeft combinatie ‘Aan De Ringvaart’, vertegenwoordigd door Meurkens&Meurkens, een complex aangekocht om, om te vormen tot zo’n broedplaats. Het complex bestaat uit 2 kantoorgebouwen, een loods en een grote werkplaats. Het complex moet omgevormd en klaargemaakt worden voor deze nieuwe functie.

Onderdelen van het project zijn:
• Asbestsanering
• Uitvoeren achterstallig onderhoud
• Updaten van installaties (CV ; luchtbehandeling ; verlichting ; brandmelding en noodverlichting)
• Inrichten café en koffiecorner
• Creëren van opslag/bergingen
• Inbouwen werk- en muziek units in grote werkplaats
• Verbouwen loods (nieuwe functie is ontmoetings- en expositiecentrum en restaurant)
• Inrichten terrein

De projectbegeleiding bestaat uit het voorbereiden van opdrachten om bovenstaande onderdelen met bouwpartners te realiseren, communicatie tussen de verschillende partijen en opdrachtgever en het bewaken van tijd, geld en kwaliteit.

Op het project werken we zo veel mogelijk samen met partners die meerwaarde hebben voor het project en oplossingsgericht meedenken. Duurzaamheid en sociale cohesie zijn belangrijk.

Keuken bank

Maatwerk bank, Bussum, oktober 2017

Opdracht: op maat vervaardigen van een bank van 3.60m voor in de keuken, met daarin twee opbergvakken.

Omschrijving: om de klant een goed beeld te geven van het eindresultaat is gebruik gemaakt van een 3D ontwerp tekening. De bank is gebouwd van brede vuren houten delen. In het zitvlak zijn twee kleppen gemaakt die toegang geven tot de opbergvakken.

Bouwen van houten Schuur, Grayan et l’hopital, Frankrijk, augustus - september 2017

Opdracht: bouwen van een schuur, bekleed met grenen houten delen en cement fibre dakplaten. Afmetingen ca. 20m².

Omschrijving: op het hout skelet zijn drie dakspanten geplaatst welke zijn voorzien van draagbalken met daarop de dakplaten. Tevens is de schuur voorzien van een stevige dubbele deur (2x1m).
 
 
 
De schuur is in de grondverf gezet en in de gebruikelijke kleur van de omgeving overgeschilderd. Tevens is een dakgoot aangebracht en is rondom de schuur een geul met grint aangebracht voor goede afwatering.

Binnen in de schuur is een werkbank geplaatst en zijn opberg schappen gecreëerd. Tevens zijn twee kleine zoldertjes gemaakt, vier stevige planken gemonteerd en tot slot bevestigingsmaterialen geplaatst voor het overzichtelijk ophangen van gereedschap.

schuur 20m2
inrichten vd schuur

carport

Bouwen van carport, Grayan et l’hopital, Frankrijk, september 2017

Opdracht: bouwen van een carport tegen de garage, waarbij de dakgoot vrij diende te blijven.

Omschrijving: de carport is gebouwd tegen de bestaande garage. De vorm van de carport is zodanig ontworpen dat de afwatering (dakgoot) van de garage niet aangepast hoeft te worden en tevens steunt de constructie van de carport aan 1 zijde op de garagemuur. Het dak van de carport verloopt in dezelfde helling als die van de garage, zodat er een goed esthetisch en functioneel ontwerp is ontstaan. De verbindingen zijn ontworpen op het statische krachtenspel.

Plaatsen van bamboe schuttingen, Lunteren, juli 2017

Opdracht: het bekleden van een oude schutting en bestaande tuinmuur met twee verschillende bamboe afdekkingen (door opdrachtgever uitgekozen).

Omschrijving: de begroeiing en slechte delen van de oude schutting en tevens een coniferenhaag zijn verwijderd. Een betonnen opsluitband is geplaatst. Een nieuw frame is geplaatst en op andere plaatsen is het bestaande frame verstevigd en/of deels vervangen. De bamboe schuttingen zijn aan het frame bevestigd.

Tuin bamboe schutting

hoogslaper

Hoogslaper, Rotterdam, juni 2017

Opdracht: bouwen van een hoogslaper in een kamertje van 1.70 x 3.60m.

Omschrijving: de voorbereidingen, dwz het zagen, schuren en schilderwerk en het bouwen van de trap hebben plaatsgevonden in onze werkplaats. Ter plaatse zijn het frame, de staanders, bodemplanken en trap bevestigd. Alle schroefgaten zijn afgewerkt met houten pluggen.

Om de klant een goed beeld te geven van het eindresultaat is gebruik gemaakt van een 3D ontwerp tekening.

 

Tuinaanleg te Utrecht, mei 2017

Opdracht: Verwijderen van bestaande gazon, begroeiing en bestrating. Aanleggen van paden met gravidor (halfverharding), verstevigen van zitkuil met corten staal en leggen van graszoden.        

 

Omschrijving: Na het leegruimen en het maaien van het gras, is de grond gefreesd. De contouren van de paden zijn aangelegd dmv kunststof grasranden. Op zand is worteldoek aangebracht en vervolgens gravidor welke is verdicht met behulp van een trilplaat. De wanden van de zitkuil zijn verstevigd met corten staal. Om de tuin af te maken zijn nieuwe graszoden aangebracht.

Tuinaanleg stadstuin

Tuinaanleg stadstuin / parktuin

schilderwerk - reparaties - onderhoud

Schilderwerk & Onderhoud, Vlaardingen, mei 2017

Opdracht: repareren en schilderen van dakkapel en boeiboorden.

Omschrijving: aan de dakkapel is een nieuwe loodflap aangebracht en de ramen zijn voorzien van nieuwe hardhouten lekdorpels. De gehele dakkapel is in de grondverf gezet en vervolgens afgelakt met hoogglans verf. De boeiboorden zijn gerepareerd dmv twee componenten epoxy en voorzien van een grond-en aflaklaag.

 

Renovatie van dorpel met houtrot, Arnhem, april 2017

Opdracht: kapotte/verrotte delen van dorpel vervangen.

Werkzaamheden: allereerst is het verrotte hout verwijderd uit de dorpel. Vervolgens zijn de nieuw te plaatsen delen op maat gezaagd en voorzien van een waterkering. Ter plaatse zijn de nieuwe delen gemonteerd en afgewerkt met een twee componenten epoxy. Na uitharding is de drempel geschuurd en voorzien van grondverf en laklaag.

renovatie van dorpel

graszoden leggen

Grasmat aanleggen, Bilthoven, maart 2017

Opdracht: nieuwe graszoden aanbrengen.

Werkzaamheden: als eerste is de ondergrond goed omgespit. Vervolgens is de grond geëgaliseerd, verdicht en bemest. Tot slot zijn de graszoden aangebracht en gewalst.

Isoleren van woning, Schupbach, Duitsland, maart 2017

Opdracht: isoleren van muren en plafonds en afwerken met gipsplaten, in totaal 70m². Voor de isolatie is gebruik gemaakt van meerlaags isolatiefolie.

Werkzaamheden: om lucht te laten tussen muur en isolatiefolie zijn tengels aangebracht waarop de folie is bevestigt, vervolgens zijn dwars tengels aangebracht waarop de gipsplaten zijn gemonteerd.

Ook is een deur en haar omlijsting ontdaan van oude houten bekleding en voorzien van nieuwe strakke houten beplating. Tevens is de trapleuning ingekort ivm een nieuwe grotere te plaatsen voordeur.

isoleren van woning

Tuinonderhoud - zagen houtwal-

Onderhoud aan houtwal, Landgoed De Stokkert, Twente, februari 2017

Opdracht: snoeien en uitdunnen van de houtwal.

Werkzaamheden: takken zagen, ter plaatse versnipperen en verspreiden over de houtwal.

Door de snoeiwerkzaamheden krijgt de hoofdbegroeiing, eiken, de gelegenheid zich beter te ontwikkelen.

Tuinpoort voorzien van houten delen, Lunteren, februari 2017

Opdracht: twee tuinpoorten voorzien van houten douglas delen om zodoende de inkijk tegen te gaan.

Werkzaamheden: na de maten opgenomen te hebben, hebben we in onze werkplaats de houten delen op maat gezaagd en tot twee houten panelen vervaardigd. Ter plaatse hebben we de houten panelen aan de tuinpoorten bevestigd.

tuinpoort

maatwerk tuinkas

Maatwerk tuinkas, februari 2017

Groener kan het niet! Voor deze tuinkas hebben we gebruik gemaakt van oude, bestaande materialen. Oude ramen, stoeptegels en een oude deur waren het uitgangspunt; van daaruit is het ontwerp ontstaan.

Werkzaamheden: storten van betonnen poertjes, plaatsen van betontegels zodanig dat ze een zaaibak vormen, vervolgens is het frame gebouwd waar de deur en de ramen in zijn geplaatst.

Maatwerk meubel -sidetable-, januari 2017

Maatwerk tafeltje van Russisch berken multiplex. Afmetingen: H 90 x B 70 x D 35 cm.

Op basis van de beschikbare ruimte is gekozen voor de afmetingen. Gebruik is gemaakt van een 3D ontwerp schets. Vervolgens hebben we in onze werkplaats alle onderdelen op maat gezaagd, verlijmd, gemonteerd en geschuurd. Het meubel is tot slot voorzien van een vernislaag die de blanke kleur van het multiplex behoudt.

maatwerk meubel -sidetable-

Met veel werkplezier hebben wij het jaar 2016 afgesloten. Hieronder vindt u foto´s van onze projecten in 2016.

 

Isoleren en Verbouwen van woning

Isoleren & Verbouwen van woning, Apeldoorn, december 2016

Opdracht: isoleren van gevels, doorbreken van keukenmuur en creëren van voorraadkast.

Werkzaamheden: stutten van plafonds, verwijderen van draagmuur, aanbrengen en afwerken stalen draagbalk. Isoleren en aftimmeren van gevels. Aanbrengen van wand, inclusief nieuwe deurkozijnen onder de trap en in de hal.

In samenwerking met Walvaart Bouwonderneming.

Isoleren en vervangen houten gevelbekleding, Vlaardingen, november 2016

Opdracht: isoleren van aanbouw dmv een meerlaagse isolatiefolie en opnieuw bekleden met Douglas delen.

Werkzaamheden: verwijderen en afvoeren van oude houten bekleding. Aanbrengen van een nieuw houten frame en isolatiemateriaal. Bekleden van aanbouw met nieuwe houten delen. Afwerken van de hoeken dmv afdeklatten en aanbrengen boeiboorden.

Isoleren en Aftimmeren van aanbouw

Overkapping

Overkapping: houtconstructie en beplating, Lunteren, november 2016

Opdracht: realiseren van overkapping met grenen houten frame en kunststof beplating.

Werkzaamheden: plaatsen van steunbalk aan de muur en staanders op betonpoeren. Monteren van draagbalk op staanders, aanbrengen van ondersteuning (45°). Verbinden van draagbalk en steunbalk door middel van gordingen. Houtverbindingen verankeren met houten pennen. Monteren van aluminium strips op gordingen, op maat zagen en plaatsen van kunststof beplating. Afwerken met zinken dakgoot.

Overkapping: voorbereidingen in werkplaats, oktober 2016

Voorbereiding van houten frame voor overkapping

Werkzaamheden: verlengen van draagbalk tot 5,60m, verlijmen en verankeren door houtpennen. Op maat maken van gordingen en deze voorzien van inkeping ter hoogte van draagbalk. Staanders voorzien van halfhoutse lipverbinding ten behoeve van draagbalk.

Overkapping houtbewerking

Tuinhek Tuinhekken Tuinhekje Tuinafscheiding

Tuinhek plaatsen, Brussel, oktober 2016

Opdracht: vervangen van oud tuinhekje door nieuw hoog tuinhek

Werkzaamheden: verwijderen oude Belgische kasseien, gaten graven om palen, in beton, in te storten. Ophangen van hek en plaatsen van betonnen stootpaal. Opnieuw bestraten van doorgang met oude kasseien.

Winkelinrichting voor My Deer Art in Haarlem, oktober 2016

Opdracht: meterkast realiseren en maatwerk kaart houders en opbergmeubel leveren .

Werkzaamheden: meterkast voorzien van ombouw en deur van multiplex van Russisch berken. Kaart houders op maat vervaardigen, voorzien van gleuf en blind aan de muur bevestigen. Opbergmeubel / schappenkast op maat (L 220 x B 35 x D 25 cm) maken voor A5 formaat kaarten en ter plaatse aan bestaand meubel bevestigen.

Winkelinrichting Haarlem

Calculatie project Bilthoven, oktober 2016

Code-Groen heeft, in opdracht van Cezar Bouw BV, de calculatie verzorgd voor de bouw van een tuinhuis / kantoor. Het project is aangenomen en inmiddels gestart.

maatwerk toonbank tbv winkel Haarlem

Maatwerk toonbank tbv winkelpand in Haarlem, september 2016

Opdracht: realiseren van een maatwerk toonbank. Materiaal: multiplex van Russisch berken. Afmetingen: L 320 x H 100 x D 80 cm.

Werkzaamheden: in onze werkplaats is de toonbank in twee delen gebouwd om hem vervolgens ter plaatse samen te voegen tot een geheel. De toonbank is voorzien van vakverdeling tbv een koelkast, enkele lades, een kassa, prullenbak en overig materiaal. Op de toonbank is door opdrachtgever een keramisch blad met marmerlook aangebracht.

Schilderwerk, Vlaardingen, september 2016

Opdracht:Schilderwerk aan voorgevel historisch pand.

Werkzaamheden: schoonmaken en schuren van houtwerk, uitvoeren van kleine reparaties aan het hout-en kitwerk. Houtwerk opnieuw in de grondverf en lak zetten. Schoonmaken en schilderen van witte gevelstenen.

Schilderwerk voorzijde historisch pand

Schuur bouw

Houten schuur, Lunteren, september 2016

Opdracht: Realiseren van een houten schuur. Afmetingen: B 2½ - H 2½- D 4½ m

Werkzaamheden: aanleveren van materialen, ingraven van betonpoeren op de hoeken en bestraten met betontegels. Opbouwen van houtskelet, aanbrengen van gepotdekselde douglas delen. Plaatsen van dakbalken, dakplaten en boeiboorden. Aanbrengen van isolatie en dakbedekking. Aansluiten van regenpijp op bestaand riool. Plaatsen en afhangen van schuurdeur.

Opknappen winkelpand, Schagchelstraat te Haarlem, augustus 2016

Opdracht: schilderen van voorgevel, wanden en plafonds voorzien van gipswanden en meterkast voorzien van nieuwe ombouw.

Werkzaamheden: schuren, repareren, plamuren, gronden (2x) en aflakken van voorgevel. Aanbrengen van tengels dwz een houten frame voor verlaagd plafond en achterwand, afwerken met gipsplaten. Aanbrengen nieuwe ombouw voor meterkast en afwerken met gipsplaten. Waterleidingen en waterafvoer wegwerken door het bouwen van koven en afwerken met gipsplaten.

Opknappen winkelpand Haarlem

Aanpassingen tuin en tuinhuis tbv driewieler

Toegankelijk maken van achtertuin voor een driewielerfiets, Heemstede, juli 2016

Opdracht: Aanpassen van tuin, straatwerk, tuinhek en tuinhuis tbv grote driewieler.

Werkzaamheden: verwijderen van bestaande bestrating, beplanting en oude bielzen. Ingraven van infiltratiebox waar het regenwater in kan stromen en langzaam de grond in kan zakken. Aanbrengen van betonnen bielzen ter vervanging van spoorbielzen. Nieuwe bestrating aanbrengen. Ter verbreding van de toegang: een nieuwe houten poort gemaakt en opgehangen, deur van tuinhuis verbreden van 80cm naar 130cm en daarbij gebruik maken van bestaande materialen. Deurpost en werkbank op maat gemaakt.

Toegangspoort plaatsen en vervangen windveren, Landgoed De Stokkert, Twente, juni 2016

Opdracht: Plaatsen van toegangspoort in stalen frame en vervangen van oude windveren.

Werkzaamheden toegangspoort: uitmeten en grond ontgraven tbv fundering, stalen frame storten in betonfundering. Na uitharden van beton zwevend monteren van houten palen.

Werkzaamheden windveren: demonteren van oude windveren, op maat en in vorm zagen van nieuwe windveren en vervolgens monteren.

Toegangshek plaatsen en vervangen windveren

Schilderwerk aan tuinhuis en veranda

Schilderwerk, Lunteren, mei 2016

Opdracht: schilderen en opknappen van tuinhuis en veranda.

Werkzaamheden: schoonmaken en schuren van houtwerk, uitvoeren van kleine reparaties aan het hout en al het houtwerk opnieuw in de lak zetten. Schoonmaken en schilderen van plafond van veranda.

Voortuin aanpassen en verhelpen van vochtprobleem, Heemstede, mei 2016

Opdracht: aanpassen van voortuin in verband met vochtproblemen.

Werkzaamheden: aanbrengen van grindlaag aansluitend aan de gevel zodat het water en vocht makkelijker wegvloeit. Plaatsen van betonbanden waarin grindlaag besloten ligt, bestaande beplanting naar voren plaatsen, oude houten bielzen vervangen door betonnen bielzen. Opgang naar de voordeur opnieuw bestraten en ook hier vergane houten bielzen vervangen door betonnen bielzen.

Tuin aanpassing ivm vochtproblemen

Tuinonderhoud - periodiek of op afroep -

Periodiek Tuindonderhoud, Otterloo, 2016-2017

Opdracht: Onderhoud aan 1000m2 grote natuur tuin, met de wens de natuurlijke uitstraling te behouden.

Werkzaamheden: periodiek snoeien van bomen en struiken, grasmaaien en verticuteren, verpoten van bloembollen uit de kas naar bloembakken in de tuin en vice versa.
Eenmalig bestraten van oprijlaan en gangpad naar de voordeur.

Isoleren van dak en zijwanden vakantiehuisje, Ede, april 2016

Opdracht: isoleren van dak en zolderruimte.

Werkzaamheden dak: verwijderen dakpannen, aanbrengen isolatie en nieuwe panlatten. Terugplaatsen dakpannen en aanbrengen nieuwe windveren.
Werkzaamheden zolderruimte: aan kopse kanten verwijderen van bestaande beplating, aanbrengen isolatie en nieuwe beplating. Schuren en lakken van houtwerk en schilderen van houten beplating.

In samenwerking met Walvaart Bouwonderneming.

Isoleren dak en zolderruimte

4 maart 2016
Cezar Bouw BV heeft een werk aangenomen. Het betreft de verbouw en uitbreiding van een woning in Heemstede.
Code-Groen heeft de calculatie voor dit project verzorgd.

20 november 2015
Certificaat voor vakbekwaamheid behaald voor Boom Veiligheid Controleur.
Het examen is gecertificeerd door Stichting GroenKeur www.groenkeur.nl, het onafhankelijke kwaliteitslabel voor de groene sector.
´´Met dit examen kunnen boomveiligheidscontroles uitgevoerd worden waarmee boomeigenaren voldoen aan hun wettelijke zorgplicht (aansprakelijkheid)´´.
Boom Veiligheids Controleur

 

 

 

11 t/m 13 november 2015
Deelgenomen aan de training Boomveiligheidscontroleur.
Opleiding bij Praktijk Centrum Bomen te Apeldoorn www.pcbomen.nl.
´´Veel praktische, maar ook theoretische kennis opgedaan over boomconditie en boomveiligheid. Een degelijke cursus door ervaren trainers´´.

september en oktober 2015
Basis cursus Bosbeheer voltooid bij Bureau Renske Schulting, www.bureauschulting.nl.
´´Heel veel bijgeleerd over bosontwikkeling en keuzes in beheer. We hebben er uitgebreid bij stilgestaan waar we met verschillende bosvegetaties naartoe kunnen werken en hoe dit te bereiken is. Hierbij valt te denken aan: bos voor houtproductie, bos met recreatieve of juist natuurwaarde. We hebben ook veel bijgeleerd over licht- en schaduw verdragende boomsoorten en natuurlijke verjonging. De cursus was praktijkgericht en werd buiten in het bos gegeven.´´

Scroll to top