CV

Mijn naam is Edwin Töning en zoals aangegeven vertel ik u hieronder graag iets meer over mezelf, mijn opleidingen en ervaringen.

Sinds 2009 woon ik in de bosrijke omgeving tussen Ede en Lunteren.

Ik ben getrouwd en mijn vrije tijd vul ik graag in met hardlopen, mountainbiken, wandelen, bouwen en meubels maken, doe-het-zelven en tuinieren. In 2015 ben ik gestart als (hobby) imker.

In 1986 heb ik mijn diploma Civiele Techniek , Weg- en Waterbouwkunde, behaald aan de HTS te Arnhem.

Na mijn HTS heb ik als invulling van mijn militaire dienstplicht een officiersopleiding gedaan bij het onderdeel Genie. Het was een leerzame periode die goed aansloot bij mijn opleiding. Samenwerken en discipline stonden centraal.

In 1988 ben ik bij een grote aannemer gaan werken in de wegenbouw. De eerste 10 jaar werkte ik als uitvoerder en vervolgens hoofduitvoerder. Dit werk met een praktische insteek, samen met praktijkmensen om mij heen, was voor mij een toptijd. Het gaf altijd weer veel voldoening, om met elkaar, een tastbaar en succesvol project neer te zetten.

Mijn praktische instelling en ook mijn improvisatievermogen kwam hier goed van pas. Door praktijk en ervaring heb ik geleerd procesmatig te werken waardoor projecten steeds gestroomlijnder verliepen.

Vervolgens ben ik projectleider geworden en werden de projecten groter, gecompliceerder en multidiciplinair. Ook kwamen er steeds meer taken en rollen bij die ingevuld moesten worden. Denk hierbij aan omgevingsmanagement en risicomanagement.

In deze bijkomende rollen, heb ik geleerd projecten ook van een hele andere kant te bekijken. Hierdoor kwamen klant en omgeving meer centraal te staan, hetgeen een zeer goede ontwikkeling is.

De cursus leanmanagement die ik in 2012 volgde voegde veel toe aan mijn manier van werken. Zo leerde ik een planning niet van achter mijn bureau te maken, maar juist door gebruik te maken van de ervaring van mensen op de werkvloer en andere betrokken partijen. Dit geeft, naast de juiste kennis en informatie, ook betrokkenheid en een versterkt gevoel van verantwoordelijkheid van alle belanghebbende personen.

Ik heb geleerd om vooraf helder te krijgen wat voor een eigenaar en/of gebruiker de echte waarde is van een project. Hierdoor kan efficiënter en doelgerichter gewerkt worden en wordt verspilling voorkomen.

In 2015 heb ik besloten om mijn eigen bedrijf te starten en mijn passie voor groen en wonen alle ruimte te geven. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om ook uw project tot een succes te maken.

< Terug naar Over Code-Groen  >

 

Certificaat voor vakbekwaamheid behaald voor Boom Veiligheid Controleur

Training Boomveiligheid Controleur.  Opleiding bij Praktijk Centrum Bomen te Apeldoorn www.pcbomen.nl.

Basis cursus Bosbeheer bij Bureau Renske Schulting, www.bureauschulting.nl.

Scroll to top